Európai TPLS Platformra történő regisztráció, (http://www.eda.europa.eu)

Tisztelt honlap Látogató!

Az Európai Védelmi Ügynökség (EDA),  az Európai Tanács egy kormányközi ügynöksége. Jelenleg 27 ország - az összes EU-tagállam Dánia kivételével - részt vesz EDA.

2009. április 2-án az Európai Védelmi Ügynökség Nemzeti Hadfelszerelési Igazgatóinak Irányító Testülete jóváhagyta egy webalapú platform (Európai TPLS Platfom) próbaüzemének megkezdését. Az EU válságkezelési műveleteinek kapcsán előtérbekerült ugyanis a civil oldal szerepe, amely a kormányzati képességhiányokpótlására bevonható ezen missziók biztosításába.

Az Európai TPLS Platform tehát egyfajta fórum, katalógus szerepet tölt be, ahol a civil beszállítók adatai elérhetőek a másik oldal, az európai „megrendelők” (kormányok, EU intézmények)számára.

Az Európai TPLS Platform célja, hogy - akárcsak az Észak-Atlanti Szövetségé - javítsa a szerződő felek számára a megoldások helyzeti tudatosságát azáltal, hogy segíti őket az említett válságkezelési műveletekben. Megkönnyíti továbbá az üzleti együttműködést, létrehoz egyhatékonyabb, versenyképesebb, átláthatóbb piacot és interaktív bemutatkozási lehetőséget biztosít az európai iparágak számára.

A Platformra történő regisztrációban, amennyiben igényli, a honvédelmi tárca szívesen nyújt segítséget.

A honlap elérhető: https://www.eda.europa.eu/

 

Üdvözlettel: A honlap szerkesztősége