Ismertető a NATO Beszállítói Információs Honlapról

A NATO Beszállítói Információs Honlap (NBIH) 2000. év óta áll a NATO Beszállítói címmel rendelkező és érdeklődő cégek rendelkezésére, amit a Honvédelmi Minisztérium koordinálásával a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Tartalékgazdálkodási Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. üzemeltetett. 2008. évtől a NATO Beszállítói Rendszer felügyeletét és koordinálását a HM Védelemgazdasági Hivatal és elődszervezeteibe integrált Biztonsági Beruházási Bizottság (BBB) titkársága végzi.

A Honlap továbbra is egy nyílt és egy korlátozott elérhetőségű honlap felülettel rendelkezik, melyből a nyílt oldalak a NATO Beszállítói Rendszert megismerni és jelentkezni kívánó cégek számára biztosítja a szükséges információkat, valamint a Beszállítói Határozat megszerzéséhez szükséges éves pályázati felhívást, a korlátozott elérhetőségű oldalak pedig a már NATO Beszállítói címet szerzett cégek számára biztosítják a további információkat, illetve az aktuális tenderekhez való hozzáférést.

A Beszállítói címmel rendelkező gazdálkodó szervezetek automatikusan kapnak egy regisztrációs kódot, mely térítésmentesen, külön előfizetési díj nélkül biztosítja számukra a korlátozott oldalakhoz való folyamatos hozzáférést.

A Honlapon megjelenő információkat egy tárcaközi bizottság, (Biztonsági Beruházási Bizottság) folyamatos szakmai ellenőrzése és felügyelete alatt tartja, az itt megjelenő információk a Titkárság által folyamatosan frissítésre kerülnek.

A tárcaközi részvételnek köszönhetően a Honlapon folyamatosan elérhetők más minisztériumok vonatkozó információi is, melyek elősegítik a hazai cégek pályázati felkészülését, és a vállalatok esélyegyenlőségének megteremtését a NATO tagság nyomán feltáruló nemzetközi piacon.

Alábbi elérhetőségeinken keresztül az érdeklődő cégek közvetlenül tehetnek fel kérdéseket a honlapot kezelő és a NATO tendereket menedzselő HM Védelemgazdasági Hivatal felé, melyből a leggyakoribbakat a Honlap nyílt oldalán is közzétesszük.

Elérhetőségek:

HM Védelemgazdasági Hivatal
Cím: 1135 Budapest, Lehel utca 35-37.
Felelős szervezet: HM Védelemgazdasági Hivatal, Biztonsági Beruházási, EU-s Fejlesztési és Környezetvédelmi Igazgatóság
Fax: +36 1 237 5575

 Igazgató:

Szelezsán Norbert alezredes
Telefon: +36 1 433 8041
 

szelezsan.norbert@hm.gov.hu

Kapcsolattartó személy (a határozatok megszerzésével és kiadásával, valamint aktuális NATO pályázati felhívásokkal kapcsolatban):

Lohn Henrietta alezredes
Telefon: +36 30 233 28 84
e-mail: lohn.henrietta@hm.gov.hu