NSPA üzleti lehetőségek magyar cégek részére

NSPA üzleti lehetőségek magyar cégek részére

A NATO Támogató és Beszerzési Ügynökség (NSPA) - a tagállamok és a NATO szervezetei részére haditechnikai és egyéb eszközök, alkatrész és szolgáltatások - haditechnikai eszköz fenntartás, javítás, raktározás, infrastrukturális beruházások, szállítmányozás, mérnök-műszaki és technikai támogatás, lőszer, robbanóanyag és kivont haditechnikai eszközök hatástalanítása, megsemmisítése - beszerzése területén nyújtja szolgáltatását. A NSPA pályázatok elektronikus úton érhetőek el a NSPA honlapján: www.nspa.nato.int

Részletes információkat a NSPA honlap alábbi fejezetei biztosítanak:

1. Általános üzleti információk

www.nspa.nato.int → Business opportunities (Üzleti lehetőségek) → How to do Business with NSPA

Itt bárki számára elérhető a NSPA beszerzési utasítása, továbbá az milyen fegyverrendszerekkel, szolgáltatásokkal foglalkoznak. A NSPA csak azokat a cégeket hívja meg/szólítja meg tender kapcsán, illetve csak azoktól fogad be pályázatot, akik a NSPA adatbázisban (NSPA Source File) regisztráltak.

2. Regisztráció a NSPA adatbázisában

SupplierRegistration

A linkre kattintva megjelenő nyomtatványokat kell kitölteni az utasításoknak megfelelően, majd elektronikus úton benyújtani.

3. Jövőbeni üzleti lehetőségek

FutureBusiness Opportunities (FBO)

Itt a jövőbeni üzleti lehetőségek, illetve a NATO infrastrukturális projektekkel kapcsolatos Szándéklevelek (Notification of Intent, NOI) érhetőek el, amelyekkel kapcsolatban a jövőben várható, hogy a NSPA Ajánlati Felhívást bocsát ki.

4. Nyilt ajánlati felhívások

Requests For Proposals

Az adott ajánlati felhívásra kattintva minden szükséges információ elérhető, letölthető.

5. Elektronikus beszerzés

eCat1

Itt csak a regisztrált cégek részére elérhető ajánlati felhívások (RFP-k) jelennek meg. A fejezethez hozzáférést a regisztráció után kapott jelszó www.natolog.com/registration/Registration.aspx tesz lehetővé.

Összegzés:

  1. A NSPA csak olyan cégeket hív meg tenderre, akik szerepelnek/már regisztráltak a NSPA Source File-ban.
  2. A haditechnikai eszközök és szolgáltatások esetében szükséges a NATO Beszállítói minősítés megléte, más kereskedelmi kategóriákban ez nem előírás.
  3. A regisztrált cégeknek rendszeres időközönként célszerű frissíteni a tevékenységi/képesség listájukat.
  4. Folyamatosan figyelemmel kell kísérni a NSPA honlapján az üzleti lehetőségeket, különös tekintettel arra, ha esetleg a profilba vágóan nem érkezett meg az RFP a céghez.
  5. A HM részéről a NSPA-nél nemzeti összekötő (Hungarian Liaison Office, HULO) lát el külszolgálatot, aki készséggel áll az érdeklődők rendelkezésre.

Elérhetőségek:

Baranyai Virgil alezredes

Tel: +352 3063 6459
Fax: +352 3063 6346
Email:hulo@nspa.nato.int

Web: www.nspa.nato.int

Posta: NATO Support and Procurement Agency/HULO

11, rue de la Gare L-8325 Capellen (G.D. Luxembourg)